biografie

Geert Chatrou is drievoudig wereldkampioen kunstfluiten. Sinds 2004 heeft hij op vele podia gestaan over de gehele wereld. Van Tokyo tot Boston en van Helsinki tot Berlijn. Met kamer- en symfonieorkesten, met jazz combo's en strijkkwartetten. Geert soleerde en maakte opnames met onder andere het Metropole Orkest en het WDR sinfonieorchester uit Keulen, was gastsolist bij vele orkesten waaronder het Brabants Orkest, Anhaltische Philharmonie Dessau en Sinfonieorchester Kiel. Verder was hij reeds tweemaal te gast op de Gendarmenplatz in Berlijn om te soleren tijdens de Classic Open Air aldaar. Hij werkte mee aan Klaus Badelts filmmuziekvoor de film Le Petit Nicolas en floot tot tweemaal toe voor Toenmalig koningin Beatrix en Koning Willem Alexander.

Bij ieder optreden probeert Geert te verbazen en te ontroeren. Behalve zijn talent om mooi en virtuoos te fluiten heeft hij een gedegen muzikale achtergrond en een prima gevoel voor toon en ritme.

In 2004 is een prijswinnende documentaire gemaakt door Kate Davis en David Heilbroner, beiden meervoudig Emmy Award winnaars. Zij hebben Geert met hun camera gevolgd tijdens zijn eerste kampioenschap. Deze documentaire genaamd Pucker Up, the fine art of whistling is inmiddels in meer dan 40 landen uitgezonden. Daarnaast maakte Jasper ten Berge een mini-documentaire over Geert (hier te zien, onder portfolio --> ergens hier).

Een journalist schreef als kop boven een recensie van één van Geert's optredens:
"Chatrou kreeg een staande ovatie, nadat 'ie was uitgefloten..."